• Hi Wizards,

  Het zijn vreemde tijden op dit moment en we hopen dat jullie allemaal in goede gezondheid zijn. Maar zoals waarschijnlijk bij velen van jullie kriebelt het bij ons al weken zoniet maanden om weer een gezellig potje honk- of softbal te spelen. Zeker met dit lekkere weer! Dus, ook omdat er vanuit de bond weer e.e.a. gemotiveerd wordt, hebben wij in samenspraak met het bestuur een opzet gemaakt om tijdens de komende zomermaanden een (softbal) Slowpitch competitie te spelen met leden (vanaf aspiranten), ouders van jeugdleden en introducés (1 per lid)!En waarom Slowpitch? Dit is iets makkelijker dan honk- of softbal omdat de werper met een grote boog aangooit. Hierdoor wordt het voor iedereen makkelijker om de bal het veld in te slaan! En hoe vaker een bal in het veld, hoe meer actie! Daar zijn we inmiddels wel aan toe toch?!
  Natuurlijk hebben we rekening gehouden met de anderhalve meter maatregelen door de softbalregelsiet wat aan te passen, en deze aanpassingen kan je lezen in het bijgeslotendocument. Als je hierover vragen hebt, laat het ons weten via zomercompetitie@wizardsofboz.nl. We willen de wedstrijden op vrijdagavond (19.00 - 20.30) en zaterdagmiddag (15.30 - 17.00) gaan spelen en de eerste staat gepland voor het eerste weekend van juli (3 & 4 juli). De wedstrijden zullen gespeeld worden door mixed teams en deze worden door ons samengesteld zodat er altijd een goede balans in spelers zal zijn.Hiervoor willen we jullie vragen om via onderstaande link aan te geven wie je bent en op welke data je zou willen meespelen. Volgende week op 1 juli zullen we de inschrijving sluiten en vervolgens een Whatsapp groep starten met degenen die zich hebben ingeschreven zodat we snel en makkelijk kunnen communiceren tijdens de competitie. Vandaar dat we via het online formulier ook naar je mobiele nummer vragen ;-).

  Als je denkt: Jaaah- Ik doe mee, klik dan hier:
  https://forms.gle/EmPGao5ZdTNZUfsQ6

  Hopelijk tot binnenkort!

  De zomer slowpitch Wizards(Chantal, Anouk, Niels en Sven)
  zomercompetitiewizards@hotmail.com

   

  ZOMERCOMPETITIE WIZARDS – UITZONDERING OP SLOWPITCHREGELS

   

  We spelen slowpitch softbal, met enigszins aangepaste regels om zoveel mogelijk 1.5 meter afstand te kunnen houden. De belangrijkste aanpassingen:

  • Je mag geen slidings maken.
  • Je mag niet stelen. Je mag je honk pas loslaten als de bal geslagen is.
  • Je mag niet tikken, als het volgende honk gebrand wordt voordat je er bent moet je terug naar het vorige honk
  • Catcher tegen backstop, 4 buitenvelders.
  • Geen scheidsrechter achter de plaat, alleen in het veld.
  • Geen 3 slag of 4 wijd, iedereen krijgt maximaal 8 ballen om te slaan, het is echt een slag spel. Als je de 8e bal mist, ben je uit.
  • Maximaal 3 homeruns (over het hek) per team in een wedstrijd. Bij de volgende bal die over het hek wordt geslagen is de slagman uit. Voor de duidelijkheid, inside-the-park homeruns mogen zo vaak geslagen worden als het lukt.
  • Maximaal 10 slagmensen per team per inning.
  • Teams houden tijdens de wedstrijden extra goed rekening met de veiligheid van jeugdleden en jeugd introducés.