• Ik ben Sanne. Sinds 2020 speel ik honkbal bij de Wizards of Boz. Ik ben hier terecht gekomen doordat mijn gymdocent vroeg of ik honk of softbal speel. Sterker nog buiten de gymlessen op school heb ik het nog nooit gedaan. Hierbij vertelde hij ook dat hij vond dat ik het best goed kan. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar een honk-softbalvereniging bij mij in de buurt. Toen ben ik bij de Wizards of Boz terecht gekomen.

  Sinds 2020 speel ik dus in het aspiranten team. Ik kan me nog goed herinneren dat onze coach toen zei: ga lekker mee naar de 1e wedstrijd en dan kun je daar kijken of je gelijk al het veld in wilt. Toen ben ik dus meegegaan, deze wedstrijd speelden we in Roosendaal tegen de Boosters. De 1e inning zat ik op de bank en vanaf de 2e inning heb ik in het rechtsachterveld gestaan. In het begin vond ik het wel spannend maar dat duurde niet lang, want ik vond het super!

  Ik ben hier ongeveer begonnen toen corona ook begon en heb eigenlijk nog geen normaal seizoen meegemaakt. Wel heb ik ieder seizoen tot nu toe bijna alle wedstrijden en trainingen meegedaan. Hieronder staan een paar verhaaltjes van wedstrijden en trainingen!!!

  25 september 2021
  Yeahh vandaag hadden we een wedstrijd. De laatste thuis wedstrijd van seizoen 2021. Vandaag kwamen de Spikes uit Spijkenisse weer naar ons toe. We hebben tijdens het opwarmen lekker ons ding gedaan. Voordat de wedstrijd begon zijn we met Sven nog even naar de kleedkamer gegaan. Hier werd een verhaal vertelt over een klein beetje strategie en dat we moeten proberen de laatste 3 wedstrijden te winnen omdat het niet zulke moeilijke teams zijn en omdat we dan in de competitie best hoog kunnen eindigen. In de 1e inning ging het bij ons met slaan al heel lekker. In het veld ging het soms iets minder goed, maar het lukte wel. Ik stond net als normaal op positie 9 😊. Ik ben 2 keer aan slag gekomen waarbij ik beide keren met 4 wijd op het honk kwam. Vervolgens is het stelen ook heel goed gegaan en heb ik beide keren een punt binnengelopen. Beatrix kwam ook kijken en vertelde ons naderhand dat ze het een hele leuke wedstrijd vond, dat vonden trouwens Marc en Sven ook. En toen werd het geroepen: END OFF GAME. En we hadden onze laatste thuis wedstrijd met 16-6 gewonnen!

  6 november 2021
  Vandaag uiteraard weer getraind. Ook vandaag waren er niet veel mensen dus hebben we lekker rustig aan gedaan. Als opwarming gingen we een spelletje doen met 2 groepjes in 2 vakken. Vervolgens moest je met je groepjes 5x de honkbal overgooien en de 5e keer moest je de bal vangen in het vak van je tegenstander. Ook gingen we infield spelen waarbij je op een geslagen bal moest reageren. En als een van de laatste dingen die we gingen doen stonden 2 mensen bij de thuisplaat die ballen gingen slaan. Wij moesten in het achterveld de ballen vangen en teruggooien.
  Iemand die meedeed met training had een apparaatje bij waarmee je de snelheid van de bal kon meten als je deze gooit. Iedereen die er was deed mee en het was best grappig. Mijn gegooide bal kwam uit op 40 Miles, dat ik ongeveer 64,4km/uur. Ook gingen we het doen op sprinten. Mijn sprint kwam uit op 27 Miles, dat is ongeveer 43,3km/uur.

  22 Juni 2021
  Vanavond hadden we training van 18.30-20.00u. Het regende wat en we gingen sliden. We moesten een sprint trekken en als Sven down zei moesten we onszelf als het ware laten vallen en verder glijden. Dit is echt een werkje van niet nadenken en gewoon doen, maar ik durfde het niet. Beatrix zei oké kom maar dan gaan wij iets anders doen. Wij gingen ook sliden, maar dan als je je lead heb genomen terug naar het honk: een soort buikschuiven leek het op. Ik pakte mijn lead en ging over mijn buik terug. Ik kwam niet terug bij het honk dus moest ik mijn lead kleiner pakken. Toen kwam ik wel terug op het honk. Dit hebben we een paar keer gedaan en het ging goed, dat zei Beatrix ook. Hierna ben ik weer terug naar de rest gegaan.