Telefoonnummer clubhuis: 0164-245618

Wizards of Boz

 Honk- en softbalvereniging

Geschiedenis van de Wizards of Boz

Tijdens het 'schoolverlaterkamp' in 1987 van BS De Aanloop werd regelmatig een partijtje slagbal gespeeld, waarop het honkbalbloed van twee vaders weer volop ging stromen. Jos Spijkers, in zijn jonge jaren nog spelend lid bij Odulphus uit Tilburg, en Jos Goosen, oud lid van de ter ziele gegane Runners uit Bergen op Zoom, begonnen met hun kinderen en buurtkinderen te honkballen op een veldje van de marechaussee.

Al snel kwam het idee om een vereniging op te richten waarop een werkgroep werd samengesteld, bestaande uit bovengenoemde Jossen, Jan Stoffelen, Theo Kok en Chris Schapendonk. Donderdag 24 september 1987 hield deze werkgroep, in een zaaltje van caf├ę 't Hoefke, een informatieavond. De belangstelling was zo groot dat de ge├»nteresseerden gedeeltelijk in de gangen stonden. Van de haastig gekopieerde intentieverklaringen kwamen er 150 terug en uiteindelijk begon de club met 120 leden.

22 oktober 1987 werd tijdens de oprichtingsvergadering de Honk- en Softbalvereniging een feit, Jos Goosen bezorgde de club zijn huidige naam: De Wizards of Boz

Op 9 november kon de eerste binnentraining onder leiding van drie trainers van de Twins uit Oosterhout van start gaan. Voor het zomerseizoen had de vereniging van de gemeente Kijk in de Pot als thuishaven toegewezen gekregen. Dit zou voor maximaal drie jaar zijn maar het werden er zeventien! Tien jaar lang vocht Dineke van Male als voorzitter voor een betere accommodatie voor de Wizards. Op 6 maart 2004 kon zij eindelijk de huidige accommodatie aan de Staakberg feestelijk openen waarna de honkbalteams van Neptunus en Brasschaat de velden konden inwijden.