• Voor de eerste junioren wedstrijd stonden de Braves op de rol, dus op naar Gouda.

  Met precies 9 spelers was het weer even zoeken naar de routine, warm lopen, ingooien, inslaan, infield. En dat alles met een lichte spanning, goh wat is dat weer lekker.

  11:00 beginnen! 2 uur lang de focus zien te houden. Op de training lukt dat vaak nog een 5 minuten (of zou dat aan ons, de trainers, of de oefeningen liggen…………… Neeeei, toch? 😉 )
  In de eerste inning kon Dillon meteen het eerste punt scoren door een honkslag van Raven, die als trouwens de hele wedstrijd uitstekend aan slag was met 3 (drie!!!) honkslagen uit 4.
  Op het werpen van Noud hadden de Braves duidelijk geen antwoord, Hij gooide maar liefst 9 x 3slag, 4 x 4 wijd en kreeg maar 1(!) honkslag tegen.
  De Braves opende hun scoren pas in de tweede inning. Maar ook de Wizards wisten te scoren op een uitstekende 2 honkslag(!) van Tjebbe. In de derde inning liepen de Wizards met 2 punten weer verder uit, terwijl Noud met drie man op drie man af, duidelijk maakte wie er de baas was.
  De 4e inning was echter de werper van de Braves, Tobias, de baas.
  Maar in de 5e inning waren de verschillen duidelijk. 5 Wizards liepen binnen. Door goed voorwerk van Koen, kon Dillon door een honkslag (en mede dankzij wat fouten van de Braves) 3 man binnen laten komen.
  Tjebbe kreeg de eer om in de gelijkmakende inning de boel dicht de houden. En dat deed hij met verve! Van de 6 man die hij nodig had om de wedstrijd uit te gooien kregen er 2 3slag, hij gooide 1 x 4 wijd en kreeg 1 honkslag tegen. Dat hádden er ook twee kunnen zijn met een heel ander score verloop als niet Boris de slag van Tobias verwekte met een goede aangooi op het 1e honk waar “spagaat” Noud zijn naam eer aan deed (alles nog heel Noud??). HEEEEE’S OUT!!! END OF GAME!!

  Ruud zei nog na de wedstrijd, “vorig jaar moesten we tot de laatste wedstrijd wachten voor de eerste winst. Nu beginnen we met winst”. Dus misschien zijn die trainingen toch nog wel ergens goed voor geweest. 😁