• Afgelopen zaterdag moesten we tegen de Athletics. De eerste keer dat we weer met publiek mochten. En die waren massaal op komen dagen. Erg leuk.

    De wedstrijd zelf was eenzijdig en werd bepaald door de pitchers. Bij ons Lieve en Iris. Lieve begon wat onwennig (misschien toch wat zenuwachtig door vele ouders langs de lijn?) maar herpakte zich snel. Door o.a. honkslag tegen konden de Athletics 3 mensen binnen brengen, maar daar bleef het bij. Twee kils in de eerste inning en eentje in de tweede. Daarna was het de beurt aan Iris. Die gooide nagenoeg foutloos. Twee kills in de tweede inning gevolg door een inning met een 0 op eerste honk en twee kills.. Het veld had weinig te doen.. alleen de actie op thuisplaat was noemenswaardig. Actie 3 richting thuisplaat. De stelende honkloper was de eerste 0 die we maakte. Dacht dat Quentin uittikte, maar door de hectiek kon ik het niet goed zien.

    Zoals gezegd, de wedstrijd werd bepaald door de pitchers.. zo goed als wij het deden, zo moeizaam ging het voor, de overig zeer sympathieke, tegenstander. Erg veel vier wijd. In twee heel lang durende innings konden we 12 punten binnenlopen, overigens wel door goed agressief stelen van alle 11. Ik als coach vind dat niet leuk, we leren er zo niet veel van. Maar als ik dat tegen m’n spelers zeg, wordt ik voor gek verklaard.. die hadden zo wel 24 punten willen maken 😉.

    Al met al een geslaagd optreden en we zijn klaar voor komende zaterdag tegen Spikes uit om 12 uur! Daar hebben we eerste wedstrijd van gewonnen, maar het was nipt dus beloofd spannend te worden.

    De Coach