Honk- en softbal vereniging

In het zonnetje

De afgelopen weekenden hebben we genoten van prachtig weer. De zon scheen volop en het veld lag er prachtig bij, de kantine was opgeruimd en de bar op orde, de kleedkamers schoon. En dit alles dankzij de vrijdag vrijwilligers. Mannen en vrouwen die elke vrijdag hun vrije tijd besteden aan het op orde brengen van bovenstaande zaken zodat wij ( spelers) onze wedstrijden kunnen spelen.

Ik gebruik dit moment dan ook om hen uitvoering te bedanken voor hun inzet. Heren en dames, dank voor het uitleggen van het veld, het schoonmaken van de dug-outs , het opruimen van het vuil, het maaien van het gras ( voor de kantine), het schoonmaken van de hele kantine en de kleedkamers, het op orde brengen van de bar, het vervangen van alles dat zo al kapot kan gaan, de overleggen met de gemeente etc etc.

Dank dank.

En voor de spelers , dank voor het netjes achterlaten van de kleedkamers , het normaal gebruik van de kantine , het goed omgaan met de materialen en het opruimen van de velden.

Play ball!

Beatrix LourensSlagtunnel gereed

Eindelijk is het dan gerealiseerd. Na een slagkooi zijn we nu ook in het bezit van een slagtunnel. Met vereende krachten ( Kees, Wather en Kees) is afgelopen periode hard gewerkt aan de reparatie van en het ophangen van de netten voor de slagtunnel.Heren hartelijk dank en natuurlijk ook de gemeente Bergen op Zoom voor het leveren van de stellage.


Pruimtabak?


15 mei jl.
Goedemorgen Connie,
Allereerst fijn om te weten dat er ook internet in het hiernamaals is. Wat ik me afvraag is waarom er zoveel tabak wordt gekauwd door al die Amerikaanse honkbalspelers?
Grt, Milan de Jong.

P.S. Kun je onze jongens en meisjes de komende wedstrijden wat steun van boven geven, vooral de aspiranten kunnen wel een flinke boost met bovennatuurlijke kracht gebruiken.


NO ITENTE ESTO ESTADO DE BEISBOL

Bedankt voor je vraag Milan.


Primero: niet aan beginnen!!!
Secundo: Het is sinds 1993 verboden in de Minor league en sinds twee jaar ook in de Major League!
Maar waarom, por que, dat was de vraag. Wel, tabak kauwen was begin vorige eeuw al wel een gewoonte in Amerika. En men wist daarom dat het hielp tegen een droge mond. De stadions waren warm, droog en stoffig. En water, want we hadden vroeger nog geen “isotone dorstlessers”, gaf je een zwaar en vol gevoel. Dus was tabak kauwen een oplossing.
Ik kwam hier laatst Rex Barney tegen en  vroeg hem of hij hier ook nog iets over wist. Hij vertelde me over zijn tijd voor de Major league. Hij was een jaar of 18 en net bij de Dodgers. Hij zat ’s avonds een keer in de bullpen en een coach, Barney de Forge, vroeg hem.” Knul, wil jij in de Major league spelen?”, Natuurlijk”  zei ik. “ Jij kauwt geen tabak is het niet?” “ Nee” zei ik. “Dan zul je er niet in komen!” had de Forge geantwoord! Van de 25 spelers kauwden er toen zeker 23. Dus ja, als het moet, dan moet het. “Ik weet alleen nog maar dat ik er doodziek van werd, en de volgende dag was ik de starting pitcher. Ik was zo ziek, ik kon niet eens van m’n hotelkamer afkomen! Als tabak kauwen nodig is om in de Major League te komen, dan maar niet!” In ’43 speelde ik toch voor de Dodgers in de Major League.  Zonder te kauwen!
Dus buiten de droge mond speelde groepsdruk ook een grote rol.
In de jaren 50 namen de sigaretten de plaats meer en meer in van het kauwen. Teams werden in die tijd vaak gesponsord door een sigaretten merk, en je kon dan ook de fans van de teams herkennen aan het merk dat ze rookten. Willy Mays rookte Chesterfield en was dus  een Giants man.
10/20 jaar later bleek roken toch niet zo gezond, en kwam het kauwen weer terug, met het idee dat dat minder ongezond zou zijn. (echt niet, het is smerig en je kan er kanker van krijgen)
Por qué en el béisbol, waarom nou bij honkbal? Nou ja bij Football hebben ze mondbeschermers in, tennis is te intensief en zie je die spuug vlekken al bij ijshockey, en wat denk je bij zwemmen…bah. Weet je wat ik denk, ik denk dat honkballers een voorliefde hebben voor spugen!! Staat stoer, of zo. Want weet je wat ze nu knabbelen???Zonnebloem pitten!  Geeft ook een zooitje. De schoonmakers van de stadions hebben het er hier nu nog over, met als grootste ergernissen, Stan Musial en Reggie Jackson.

Maar, muy bien, gewonnen van de Eurostars, bijna van de Spikes en nu weer winst bij Seven Hills!! Blijf  samenspelen dan komt het best goed. Dan hebben ze geen steun van ons nodig hoor!!
Hebben jullie ook al gezien dat de slagkooi is gemaakt? Goed klubje mensen hebben jullie daar!!!

hasta la próxima consulta

Connie, ook namens Rex, Barney, Stan and Reggie


Tekoop-Tekoop-Tekoop-Tekoop

ZGAN - (softbal)handschoen en schoenen met noppen. Meer info via redactie@wizardsofboz.nl

The Stags - HB Heren1 | Zondag 1 juni
Uitwedstrijd tegen het 2e team van de Stags uit Etten-Leur. Met een bijeen gezocht team begonnen we 's ochtends vroeg aan de wedstrijd. We hadden van de keer Ronald van Overveld en Arjan van Zijp uit het 2e team en Mark Draisma van heren softbal meegenomen om de Stags te bedwingen. We begonnen met Xander op de heuvel, welke weer een sterke wedstrijd stond te gooien. Zeker zijn curvebal blijkt een sterk wapen, waarmee de tegenstander het moeilijk heeft. Toch kregen de Stags de ballen af en toe goed weg en mede door een aantal slordige veldfouten, wisten zij hun voorsprong goed uit te bouwen. Bas heeft de laatste innings mogen uitgooien en deed dit prima met een goeie snelle fastball. Wij wisten alleen in de 2e en 5e inning te scoren. Beste slagman was Ronald van Overveld met 0.666. De Stags wisten de wedstrijd te winnen met 12-4Pitcher/Catcher clinic Persy Isenia


Persy Isenia heeft 16 mei jl samen met Nick Nefs mei onze aspiranten en pupillen de fijne kneepjes van het pitchen en catchen bijgebracht. Het was een top avond de jongens hebben veel geleerd.Vrijdag 20 juni is de volgende clinic, ook langs de lijn leuk en leerzaam.Wizard-pupil Luuk in Southern Stars Little League team

14 & 15 juni organiseert KNBSB het NK Little League. Het toernooi vindt plaats in Hoofdorp in en om het nieuwe Pioneers complex. Het Southern Stars team bestaat uit spelers van Cardinals, Gryphons, Royals, Roef! en Wizards of Boz. Coachingstaff Rick Chapa (Cardinals), Eddo Spijkman (Royals) en Martijn van Nijnatten (Wizards of Boz)...Meer over de Southern Stars op facebookTijdens dit weekend strijden 35 teams om het NK.
Honkbal:
Little
League – 10 teams (Spelen op twee softbalvelden)
Junior League – 7 teams (Spelen op een honkbalveld)

Senior League – 7 teams (Spelen op het hoofdveld)

Softball:
Little League – 4 teams (spelen op een jeugdveld)
Junior League – 5 teams (spelen op een softbalveld)
Senior League – 2 teams

15 juni maak het NK hoofdveld (nieuwe stadion van Pioneers) plaats voor de Homerun derby en de All Star Game van de Nederlandse Honkbal Hoofdklasse. Een top weekend voor de honk en softbal liefhebber!  Reden genoeg om een weekendje hoofdorp te boeken!
Toegang tot het Little League toernooi is vrij. Voor de allstar game kun je kaarten bestellen via deze link: De kaartverkoop voor de All-Star Game 2014
(Jeugd) Evenementen

Softbalclinic

De Nederlandse softbalsters organiseren op 18 juni, van 15:30 tot 18:00 uur, de laatste softbalclinic voor jeugd van 5 t/m 18 jaar bij Olympia Haarlem. Natuurlijk  zijn ook meiden die nog nooit hebben gesoftbald van harte welkom. Neem dus een vriendin mee. Voor €10,-  per persoon kun je al meetrainen. Klik hier om je in te schrijven voor de Dutch Softbal Clinics 2014!

2014 Summer Softball Sensations
Wil je het Nederlands softbalteam in levende lijve ontmoeten en van dichtbij in actie zien? Dat kan. In voorbereiding op het WK 2014 in Haarlem toert het team de komende maanden door het land. Je kunt dan demonstraties zien, clinics volgen, souvenirs kopen, zelf meedoen, naar oefenwedstrijden kijken, op handtekeningen jagen en met de speelsters op de foto. Lees meer

RUB Zomerkamp 12/13/14 Augustus 2014
Ben je niet op vakantie, ben tussen de 8 en 14 jaar en wil je graag naar het RUB Zomerkamp…klik dan hier www.rotterdamunitedbaseball.nl/activiteiten/zomerkamp

Pitch, Hit and Run
Op 1 augustus 2014 wordt in Hengelo het evenement 'Pitch, Hit and Run' georganiseerd.
Kijk op www.pitch-hit-and-run.nl voor meer informatie of om je meteen in te schrijven.Van de redactie

Ontzettend bedankt voor de ingezonden stukken voor de site en facebook. De wedstrijd verslagen worden goed gelezen. Neem nou het laatste verslag van onze Beeballers, door 737 (unieke!!) mensen gelezen/gezien. Maar vlak ook de posts van dames niet uit, gemiddeld gezien door een paar honderd mensen. Zet er een te gekke foto bij (zie laatste :-) en we tikken ruim de driehonderd aan. Kunnen we ons een betere reclame wensen? Blijven sturen!