Honk- en softbal vereniging

Double play!

Dubbelspel, spectaculair om te zien. Gedwongen loopsituatie waarin twee lopers worden uitgemaakt. En om dat te kunnen beoordelen heb je een scheidsrechter nodig. Afgelopen weekend hebben we weer kunnen genieten van mooie honkslagen en prachtige acties in het veld. Dit dankzij spelers in het veld, maar zeker omdat er een scheidsrechter achter de plaat aanwezig was. Met andere woorden, zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Dus, kijk goed op de site of je een wedstrijd moet scheidsen en ben dan zeker een kwartier voor het begin van de wedstrijd aanwezig.
En dan na de wedstrijd, als het veld opgeruimd en geveegd is, willen we graag onze dorst lessen, dan wel iets kleins eten. We zijn dan zeer verheugd de bardienst te treffen, die ons graag van dit alles wil voorzien. Een Double Play dus.
Zoals de veldspelers samenwerken om twee spelers van de tegenstander uit te maken, zo werken de scheids en de bardienst samen om teams een leuke wedstrijd te bezorgen. De een voor en na de wedstrijd, de ander tijdens de wedstrijd.
Kijk dus goed op de site naar het rooster, want we zien je graag achter de plaat en achter de toog( in ons clubhuis).

Namens het bestuur,
Beatrix Lourens
VoorzitterIets nieuws en iets ouds ..
Hola magos,
Mag ik mij even voorstellen: Conrado Marrero, voor vrienden Connie. Ik ben op 25 april 1911 geboren in Cuba. Vanaf mijn 18e 19e heb ik daar in de amateur league gespeeld. Later heb ik ook mogen pitchen voor Cuba op de Amature World series. Daar, in Cuba, kreeg ik de bijnamen “El Premier” en “El Curvo”. Die laatste zeker om mijn piches.  Veel curve, sliders en knuckles, en alles lekker net iets onder wat men gewend was ;-).
In de 50-ies kwam ik voor het eerst in de Major league uit, bij de Washington Senators, nu de Minnesota Twins geloof ik. Ik was een beetje een laat bloeier, want ik was al 38, en daarmee een van de oudste spelers in de Major League. (maar gooide nog als een “rooky”). Het was een korte carrière want tegen 1960 keerde ik weer terug naar Cuba.
Ik zei al dat ik in de Major League een van de oudste spelers was, nou vorig jaar werd ik 102!! En daarmee de oudste ex Major League speler ooit!! Enfin, onlangs heb ik dat record maar vast gezet op 102 jaar en 363 dagen. Net voor mijn 103e verjaardag heb ik de wereld verlaten, en zit nu hierboven herinneringen op te halen met al die grote jongens van vroeger. Joe DiMagio, Babe Ruth, Hank Aaron, Pee Wee Reese om er maar een paar te noemen. Pst…. ik mis wel m’n sigaartje hoor.
Okee dat was iets ouds. Nu het nieuwe.
Van hier boven zie je dus alles, en hebben we ook internet. Jawel hier gaan ze ook met de tijd mee. Zo kwam ik jullie nieuwe website tegen, geweldig!! Muy fantastico!! En een nieuwsbrief, elke maand! Increible! Ik wil daar in staan, elke maand. Ja, maar met wat. “We hebben hier met z’n alle natuurlijk wel een schat aan kennis op honk en softbal gebied”, zei Michey (Mantle) op een gegeven moment. En toen dacht ik: jullie vragen en ik schrijf! Als ik het niet weet vraag ik hier wat rond aan wie het wel weet. En ondertussen volg ik jullie clubje, en kan ik daar misschien zo nu en dan ook iets over schrijven.
Dus Wizards, brand los en stel je vraag. Wel over honk of  softbal hoor. Verder maakt het niet uit. Iets van vroeger iets van nu. Iets van een situatie, of over spullen. Ieder maand kies ik er een vraag uit en zal die beantwoorden. ElCurvo@wizardsofboz.nl

Hasta la proxima!

Connie met de groeten van Early, Paul, Dennis, Gaylord, Rollie, Wade, Dave, Ken jr, Chuck, Mark, Ralph, Goose, Frankie, Ozzie, Kerby, Dizzy, Sam, Duke, Ed, Willy, Brooks, Joe M, Cal, Eddy, Al, Robin, Lefty, Carl, Juan, Pie, Oscar, Mickey, Jim, Rod, Bill, Lou, George, Harry, Roger, Whitey, Rickey, Babe, Ty, Walter, Hank, Christy, Ted, Stan, Grover, Honus, Cy, Jimmy, Johnny, Josh, Satchel, Roberto, Warren, Pete, Sandy, Tris, Mike, Nap, Steve, Bob, Tom, Barry, Greg, Yogy, Nolan, Mel, Jackie, Carl Buck, Tony and Roy


Vergeet niet op de kalender te zetten en je op te geven ..
Op zaterdag 28 juni kun je vanaf 10.00 uur met je familie, vrienden en andere bekenden meespelen om de eer van de familiedag. Voor iedereen die niet precies weet wat de familiedag is, nog even wat uitleg.
Tijdens de familiedag kun je met een team van familieleden, vrienden, buren en andere bekenden een dagje softbal spelen tegen teams van andere Wizards in een softbaltoernooi. Aan het einde van de dag weten we dan welk team het beste is en wie de familiedag wint en met de eer gaat strijken. In je team mogen maximaal drie Wizards spelen om er voor te zorgen dat er geen complete honk- of softbalteams meedoen. Het gaat tijdens de familiedag immers om gezelligheid en lol!
We sluiten de dag af met een barbecue. Iedereen die na de sportieve inspanningen wil blijven eten, kan tegen een vergoeding van €8,00 p.p meedoen.
Lijkt het je leuk om mee te doen, schrijf je dan met een team in voor de familiedag!

Zondag 29 juni - Bedrijventoernooi
Tijdens het bedrijventoernooi zal door verschillende teams worden gestreden om de felbegeerde eerste plaats. Naast een sportieve pot softbal is er ook volop gezelligheid, eten en drinken.
Reden genoeg om mee te doen en zoveel mogelijk supporters mee te brengen.
Vanaf 9.00 uur staat de koffie klaar en kunnen jullie je aanmelden, zodat we om 10.00 uur kunnen beginnen met de wedstrijden.
Voor meer informatie bedrijventoernooi@wizardsofboz.nl of kijk op de website.
Inschrijven tot 8 juni 2014.


Open training in de nationale sportweek ..
Op woensdag 23 april waren een redelijk aantal kinderen naar de Staakberg, zelfs uit Dinteloord, gekomen om een open training van de Wizards in het kader van de Nationale sportweek mee te maken.
Coaches Petra, Roos, Martijn en Reiner brachten met de hulp van de Beeballers, Pupillen én Aspiranten de nieuwelingen de basis regels van het honkbal en softbal bij. Het vangen met je andere hand was in het begin een probleem. Het slaan had een ieders voorkeur. Het afsluitende wedstrijdje was het hoogtepunt van de avond. De kinderen waren na afloop erg enthousiast evenals de mee gekomen ouders.


Van de redactie ..
De reacties na de eerste nieuwsbrief waren positief, reden genoeg om vanaf nu iedere maand achter de pc te kruipen en een nieuwe samen te stellen. Ook de wedstrijdverslagen op de site worden erg gewaardeerd en blijkt dat iedereen het leuk vind te lezen wat de (andere) teams doen. Dus blijf insturen! Je zult zien dat er steeds meer mensen even de tijd nemen om naar de Staak te komen om de dames, heren en de jeugd echt aan het werk te zien. Op facebook hebben we nu 120 likes! Het leuke is dat het niet alleen maar leden zijn.
Heb je zelf iets te vertellen? Foto's? Op- of aanmerkingen? stuur ze naar redactie@wizardsofboz.nl.Bardiensten 9 mei - 7 juni ..
vrij 9 mei
Heren SB 18:00-sl Rein vNijnatten Marja v Nijnatten
zat 10 mei
Pupillen HB 11:00-sl Peter Ibes
zon 11 mei
HB heren 1 9:30-sl Suzanne vd Bulk Brett Rijsdijk
zat 17 mei
Aspiranten HB 13:30-sl Patrick Leenders Marco Krijnen
zat 17 mei
Dames SB 17:30-sl Erik v Wunnik Arjan Oostvogels
zon 18 mei
HB heren 1 9:30-sl Hans de Korte Rosanne de Bruijn
zat 24 mei
Beeball 9:00-12:30 Ferry Cockx
zat 24 mei
Dames SB 17:30-sl Marco de Groot
zon 25 mei HB heren 1 9:30-sl Peter, Anette Suijkerbuijk
vrij 30 mei
Heren SB 18:00-sl Antoinette Corina de Bruijn
zat 31 mei
Pupillen HB 11:00-15:00 Ronald Welschot
zat 31 mei
Aspiranten HB 15:00-sl Ellen Roedelof
zat 31 mei
Dames SB 17:30-sl Nellemie Petra Cockx
zat 7 juni
Beeball 9:00-12:00 Daphne Sacharias

Complete lijst kun je hier downloaden >>


Scheidsrechter schema 9 mei - 7 juni
Datum Team Tijd Tegenstander Scheidsrechter
vrij 9 mei Heren SB 19:00 Hellevoet Athletics Bas v Male
zat 10 mei Pupillen HB 12:00 Jeka Suzanne Backer
zon 11 mei HB heren 1 11:00 Orioles-3 Steven Luurs / Lorenzo Alberts
zat 17 mei Aspiranten HB 14:30 Spikes-2 Xander Molenaar
zat 17 mei Dames SB 18:30 Cheetahs-2 Ronald v Overveld
zon 18 mei HB heren 1 11:00 Ridderkerk Rowdies-2
zat 24 mei Beeball 10:00 The Stags Teun Kommers
zat 24 mei Dames SB 18:30 Nuenen-2 Gerwin v Loon
zon 25 mei HB heren 1 11:00 Urban 010 Merijn v Weerden
vrij 30 mei Heren SB 19:00 Zwijndrecht Joran Rombouts
zat 31 mei Pupillen HB 12:00 The Stags-2 Matthijs Harskamp
zat 31 mei Aspiranten HB 14:30 Portland Poemas-2 Jiske Prins
zat 31 mei Dames SB 18:30 Cardinals Niels Burger
zat 7 juni Beeball 10:00 Jeka Sven v Kaam

Complete lijst kun je hier downloaden >>